De nieuwsbode 7-5-2010

Geschreven door Hans van Lunsen. Gepost in Uncategorised

Triodos duurzaamst

fot 7-5ZEIST - ''Hartstikke gaaf!'' Dat was de reactie van Hans de Wolff van Triodos Bank na het in ontvangst nemen van de Jeugd Duurzaamheidsprijs 2010. Een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF). In de raadszaal van het gemeentehuis kreeg De Wolff de prijs uit handen van wethouder van Onderwijs, Albert van Kuijk. ''Triodos is opgericht op duurzaam te ondernemen. Dit is voor ons een directe erkenning voor onze werkzaamheden.'' De bank uit Zeist kwam als beste uit de bus tijdens een onderzoek van leerlingen van het Herman Jordan Lyceum. Zij gingen bij 38 bedrijven in de gemeente langs om de meest duurzame organisatie te vinden. Aan de hand van een vragenlijst werd er gelet op onder andere afvalscheiding, energiegebruik, hoogte van salarissen en de tevredenheid van de werknemers.

Veerle (links), wethouder Albert van
Kuijk, Jade, WNF-Panda en Hans de Wolff
(Triodos) tijdens de Jeugd
Duurzaamheidsprijs.

Scholen

Gepost in Uncategorised

Ons WNF Regioteam kent de volgende mogelijkheden voor scholen:

  • Voor het BO bieden wij aansprekende workshops voor de natuur¬†aan als gastles of in een lesserie. Er zijn workshops¬†over diverse dieren en hun leefomgeving en er wordt waar mogelijk aangesloten bij het actuele WNF campagnethema.
  • Voor het VO is er het programma voor de maatschappelijke stage, maar dat kan ook goed voor een project worden gebruikt. Het sluit aan bij de behoefte van scholen aan aansprekend onderwijs over duurzaamheid en actief burgerschap met een vakoverstijgende en buitenschoolse invulling. Het actief betrekken van het lokale midden- en kleinbedrijf biedt een nieuwe dimensie en netwerk. Uitkomsten uit het onderzoek naar duurzaamheid kunnen, samen met mentoren uit bedrijven, in een vervolg als profielwerkstuk of binnen het Technasium als opdracht worden opgepakt.
  • Studenten uit het HBO kunnen bij ons een stage lopen die er toe doet. We hadden al eens een studente die hielp ons product Natuur in Bedrijf op te zetten. Dat leverde haar een hoog cijfer op en het WNF een mooie nieuwe kans. Juist de combinatie van natuurbescherming (en in bredere zin duurzaamheid) met bedrijven biedt onverwachte en heel inspirerende stageonderwerpen die optimaal aansluiten bij de actualiteit. Een student kan alvast in de keuken van een bedrijf kijken en een bedrijf maakt kennis met wellicht een toekomstige medewerker?

Social Media

twitter icon-40x40   Volg ons op Twitter
Facebook-40x40   Volg ons via Facebook
     

Sponsoren