Scholen

Gepost in Uncategorised

Ons WNF Regioteam kent de volgende mogelijkheden voor scholen:

  • Voor het BO bieden wij aansprekende workshops voor de natuur¬†aan als gastles of in een lesserie. Er zijn workshops¬†over diverse dieren en hun leefomgeving en er wordt waar mogelijk aangesloten bij het actuele WNF campagnethema.
  • Voor het VO is er het programma voor de maatschappelijke stage, maar dat kan ook goed voor een project worden gebruikt. Het sluit aan bij de behoefte van scholen aan aansprekend onderwijs over duurzaamheid en actief burgerschap met een vakoverstijgende en buitenschoolse invulling. Het actief betrekken van het lokale midden- en kleinbedrijf biedt een nieuwe dimensie en netwerk. Uitkomsten uit het onderzoek naar duurzaamheid kunnen, samen met mentoren uit bedrijven, in een vervolg als profielwerkstuk of binnen het Technasium als opdracht worden opgepakt.
  • Studenten uit het HBO kunnen bij ons een stage lopen die er toe doet. We hadden al eens een studente die hielp ons product Natuur in Bedrijf op te zetten. Dat leverde haar een hoog cijfer op en het WNF een mooie nieuwe kans. Juist de combinatie van natuurbescherming (en in bredere zin duurzaamheid) met bedrijven biedt onverwachte en heel inspirerende stageonderwerpen die optimaal aansluiten bij de actualiteit. Een student kan alvast in de keuken van een bedrijf kijken en een bedrijf maakt kennis met wellicht een toekomstige medewerker?